Здравейте,
пак с въпрос , на място оборотите играят 500 – 700, доста е досадно. Сутрин като я запаля ми мирише на бензин.
Не знам дали сместа е прекалено богата или свещите заминават.
Някой ако има наблюдения или по професионално мнение моля помогнете…
Не знам тези коли имат ли дебитомер,ако го има може и да е тръгнал към смяна.
Не съм сигурен, че миризмата на бензин е индикатор за нещо нередно- няма как да не понамирисва. Колега, играенето на оборотите може и да е от автоматичната скоростна кутия.
Почистих MAF и буксата на TPS , че беше страшно окислена. Почти изчезнаха колебанията, оборотите на място се вдигнаха леко. Но все още се усеща, поне се търпи вече.
Благодаря за предположенията.
Продължава да ме мъчи с оборотите. Забелязвам , че се влошава като позагрее. На място просто губи обороти независимо дали е на директ или паркинг. Като подам газ насича до към 1000 оборота. После върви нормално. В града разхода скочи доста, пробвах с друг дебитомер, но не се оправя… Сигурен съм че е нещо по електрониката , моля подскажете какво може да е . Колата се кара на бензин , няма газово, 4.0 мотор.
Колега , за 3.0 литра съм сигурен че няма дебитомер сигурен ли си че на 4.0 литра има ,че оттам да ти е проблема ,защото аз мисля, че тази кола изобщо няма дебитомер
Тогава диагностиката ще е песен. Но да гадаем с боб ще е по-трудно, защо не прочетеш грешки, не огледаш живи данни, веднага ще стане ясно.
Моторчето за празен ход?
Мощност има ли?
Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.